MASSAGE 4 U
Annyeong ! thanx visit my world! btw fie bz sgt2 so blog akn bersawang ,jgn mrh! B1A4 LET FLY!!^^
❤BANA♫♪ELF❤: 06/01/2013 - 07/01/2013

23 Jun 2013

Heart Contest By KI


Assalamuailaikum . tadi masa fie jalan-2 BW terjumpa lak contest ni dekat blog yg fie bw so fie join sbb sangat menarik! so korang join sekali ok rajin-2kan tangan klik banner. 
Contest ni diminta untuk kita story mory n tempek pic kita bersama tersayang  and ceritakan keistimewaan sebalik pic tesebut, jadi fie pilih pic ini !

Gambar ni buddy fie ambil pada last sem 2012. Sem akhir  kalau nak tahu yang dalam gamba ni lah BFF a.k.a Buddy fie yang fie rapat sepanjang sem. Sentiasa bersama.. Kami selesaikan masalah bersama, timbulkan masalah bersama, malah kami bersama dalam apa jua tugasan yang diberi sebagai pelajar multimedia. 

Cuma kami ! Tujuh lelaki dua perempuan .kenapa dua perempuan?? entahlah fie pun tak tahu kenapa dalam group kami hanya ada fie and buddy fie faizah.. yang lain fikiran tak ngam dengan kegilaan kami mungkin ! heheeh and gambar ni kami ambil di bukit merah laketown tahun lalu, Subsidi oleh kolej kami ! sapa tak suka sponser kan ! haruslah !!

Thank Lecture. Kami enjoy sama-2.. Mungkin setahun sudah berlalu dan kami hidup dengan haluan masing-2 tapi kenangan yang ada fie simpan kukuh dan insyaallah fie nak kekalkan persahabatan kami selamanya. Aku sayang korang ketat-2, Rindu gila nak kecohkan kelas, Rindu nak memancing bersama.. !!
btw !! hujung bulan Jun ni kami Konvo ! arhhh tak sabar nak kecoh lagi ! hep SAN4C tunggu ok !!

 

* heheh sori if terlebih gambar dari satu.. Cuma nak cakap
 " Ikatan yang dibina akan kukuh jika pegangan kita kuat pada yang satu "

GIVEAWAY: Jom Menang Hadiah By AdamFaiz





1x long Neclace 2x Fridge Magnet 2x Tudung Bawal 3x Souvanirs From Sabah3x keychain 3x Handkerchief  1x sarung Tisu

14 Jun 2013

•*¨*• Terasa Sakit Hati •*¨*•

Assalamuailaikum chingu ! Cuti sekolah pun dah berlalu, mesti ramai lagi yang malas-2 nak ke sekolah kan.. same lah macam adik fie.. padahal form 5 tu spm ! apa nak jadi tah lah haha..
Ok berbalik pada topik _•*¨*• Terasa Sakit Hati •*¨*•_

Apahal lak aq ni duk terasa merasa ni.. hahah ok korang perasantan tak? Bermacam-2 segmen/ contes/ GA (same je semua tu) sekarang ni..bagus n terbaik. so kalau korang tengok blog fie ni pun mesti dah faham kan. join jer segala GA/segmen-2 yang nampak dimata berkena di hati! haush!!! 

Anwys Sebenarnya sebulan yang lepas fie ada join GA someone ni.. ok fie terpilih rezeki dah menanglakan. ate dah menang sape tak happy apa daaaa.. fie dapat topup RM*** by *** fie pun pergi la FB dia link
dah bagi segala detail then.. tunggu punya tunggu.. punya tunggu sampai sekarang/hari ini satu sen topup pun tak masuk, ok tak kisah bukan rezeki.. then GA lain pulak .. menang Dapat lip tint ..OMG!! Gurl!! sapa yang tak suka lip tintkan.. so macam biasa terjah FB dia.. but still ke hari ni tak dapat lagi.. hurmmm... 

mungkin bukan rezeki jugak kot. or sponser lepas tangan..apa-2 pun sebagai sponser kene lah ambil tahu juga semua ni.. dah kita like.. shere..pergi sana sinun untuk promot page dia..so faham-2 lah.. malas nk pergi BLOG/FB anda..dan sebagai penganjur tolonglah rajin-2kan diri anda untuk ke blog-2 peserta anda untuk pemberitahuan update ke..ini tak, tahu-2 je dah ada pemenang ! tahu-2 je dah tamat. semua manusia Menyebokkan diri dengan kerja so tak sempat nak singgah blog penganjur..kne paham ea...  heee..

Sekarag bila fie nak join apa-2 GA/Contes or whateva fie akan tengok dulu . tapi kebanyakan yang fie join sponser semua yang sama n dah like heheh so senang hahah..dahlah.. mls nak celoteh!
 APA-2 PUN STILL TAK PUAS HATI/SAKIT HATI/

8 Jun 2013

Segmen Headerku comel






Annyeong Chingu ! Segmen ni fie rasa sgt menarik sbb ianya tentang story mory ! nak tahu sbb ap?? usha bawah


•*¨*•ELF/BANA/VIP o.n.l.y•*¨*•

header fie ni mempunyai maksud fie seorang yang sangat sangat meminat Dunia Hiburan K-Pop atau dikenali sebagi Korea Pop, Boleh Dikatakan Adik2 Fie Semua terpegaruh dengan virus kakak dia ni.. hahah kpop 4eva! *Overnyer aku!...Mungkin Ramai yang tak berapa suka bila dengar kpop, Bak kata pepatah Tak Kenal Maka Tak Cinta, Dah Kenal Kawin terus! anwys biarlah minat lain2 ok berbalik pasal header
---> header diatas adalah merupakan hasil titik peluh fie sendiri dan ia adalah merupakan
 sebuah kumpulan  yang diberi nama .....B1A4, apa tu ? maksudnya ialah One Blood type B,4 Blood type A! dicongak..congak maka jadilah B1A4..

Fie kerap tukar - tukar bentuk header sebab fie bukan minat satu kumpulan jer, tetapi peminat tegar BigBang! SuperJunior! B1A4 byk lagi la. kalau nak muatkan dalam satu header sesak tak bernafas rasanya..Header ni merupakan inspirasi buat fie, sbb ada bias fie iaitu CNU!(yang pakai spek mata tu)cute sgt bagi fie la sbb dorang ada sesuatu yg korang tak rasa tapi fie rasa *hehe ayat!, Rasanya cukup kot tang ni,,banyak-banyak nanti tak terbaca lak hehee,*Lari tajuk ke ?Heeee Maaf if tajuk dah terlari,

Kalau lari jugak Pandai2lah penganjur kejar ea.. hehe tersuka pulak bila hal hal cm gini, fie Join segmen ni bukan sbb hadiah ke ap tapi sebab dapat bercerita !! aaaa

BE THE ONE, ALL FOR ONE!! BYE!! ^^




6 Jun 2013

"1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha"

Alhamdulillah..Syukur ke hadrat ilahi kerana dengan rahmat-NYa, Farisha berjaya menganjurkan
"1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha"
bersempena pertengahan tahun 2013
Kejap je masa berlalu,kan?

Pencarian Sponsor telah dimulakan pada 22/04/2013 dalam entry INI. Mula-mula nak mencari sponsor, teragak2 jugak takut tiada yang sudi sponsor. Tapi alhamdulillah, sponsor semua amat baik hati dan sporting! Terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada sponsor-sponsor kerana menyokong 1st Big Giveaway ini

Jadi, pada hari ni, 15/05/2013 rasmilah pembukaan Big Giveaway ^.^ 
(sambil ambil mood potong ribbon merah..hehe).. 
Audience...Please Clapping your hands! :) Clap! Clap! Clap!!

Hadiah berjumlah RM 800.00 untuk dimenangi!! 

50 pemenang utama di cari!

Para peserta dikehendaki JUJUR ketika melakukan tugasan yang diberi. Semua tugasan adalah WAJIB sebab Hadiah yang akan diberi adalah berbaloi dengan usaha korang menyiapkan tugasan
(Seandainya korang menang Hadiah GA dari Sponsor yang terlibat dan didapati korang tak follow Blog/ like Facebook /add friend Facebook sponsor tersebut, automatik hadiah akan terbatal dan digantikan dengan pemenang baru)

Antara syarat-syarat penyertaan :-
1) Mempunyai blog dan Warganegara Malaysia.
2) Tinggal di Malaysia
3) Follow blog ini (untuk mengetahui update terkini GA)
4) Follow, Add Friend dan like sponsor.
5) Paling Wajib - Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.
6) Letakkan URL entri di ruangan komen di bawah.

[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]  


Follow Blog Sponsor




Like Fan Page Sponsor





 Add Friend Facebook Sponsor


BEUTSKIN ESSENCE DATYN MIA 
NATURACTOR COLLECTIONS 
CAPTURE BOOTH 
MAKAN COKELAT ZAI 
NATURACTOR COSMETICS 
(**tambahan - sila like & share mana2 gambar produk dalam album sponsor Naturactor ini**)
MAKAN COKELAT ZAI 
NUR IZZUREEN 
SITI NOR AMIERA 

Klik Iklan Sponsor 
 (tunggu sehingga habis loading)


http://bit.ly/14ZrpY1
 http://bit.ly/ZP9QVX
http://my.sharings.cc/syaika/share/SmoothManageable/
http://my.sharings.cc/syaika/share/LibresseShineOn

Follow Twitter 



Hadiah-Hadiah Terhebat


Top Referral x 1

 1) Produk SNE (Excel Tea) bernilai RM75 + 1 hamper cenderahati bernilai RM20 + 1 keahlian percuma SNE
+
2) Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 + Percuma Baucer RM50 bagi pembelian Kad Kahwin
+
3) 2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel


 Hadiah Cabutan Random.org


Vital Energy Q10 Lotion (Toner) + Compressed Mask bernilai RM 85 x 1 pemenang
Vital Energy Whitening Lotion (Toner) bernilai RM 80 x 1 pemenang
Serbuk Cheeze bernilai RM 75 x 1 pemenang
Set Kecantikan 3 In 1 Nour Ain bernilai RM 52 x 1 pemenang
Shawl Half Moon Sakura bernilai RM 45 x 1 pemenang
Mini Fondue Porselin bernilai RM 45 x 1 pemenang
Adjustable Slimming Belt bernilai RM 40 x 1 pemenang
Wangian Kasturi Puteh Syifa bernilai RM 35.90 x 1 pemenang
 Kain Pasang Cotton bernilai RM 30 x 1 pemenang
Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 x 4 pemenang
Chocolate Love Box bernilai Rm 25 x 1 pemenang
Shisheido Black Mask 5 pcs bernilai RM 18 x 1 pemenang
Top Up RM 10 x 4 pemenang
Top Up RM 5 x 3 pemenang
2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel x 11 pemenang 
Baucer Anis Felt Craft 10% x 3 pemenang
Header Blog x 5 pemenang



Hadiah Saguhati Random.org

Review Blog x 8 pemenang

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT HADIAH

Rajin-rajin la korang promote GA ni ye sebab Farisha nak cari banyak pemenang!!
Di samping tu, korang berpeluang menang hadiah Top Referral bernilai RM 170!!

**Sepanjang 1st Big Giveaway ini dijalankan, akan terdapat promosi + hadiah percuma yang akan diberikan kepada pengomen yang bertuah oleh Para Sponsor! Nak tahu entry yang mana?
Tunggu! *-*

Tarikh Tamat  : 15/06/2013, jam 12 tengah malam
Pemenang akan di umumkan pada 18/06/2013

Sekian Terima Kasih 

 
*

1st Topup Giveaway by Y.E.A =)

http://yyunie.blogspot.com/2013/06/1st-topup-giveaway-by-yea_5.html


Syarat-syarat:
1-Follow blog It's Too Complicated ♥ ni untk taw perkembangan Giveaway ni.
2-Buat 1 entri bertajuk "1st Topup Giveaway by Y.E.A =)"
3-Letak banner kt atas tu dlm entri tersebut & backlinkkan ke entri ni. Copy & paste je coding kt atas.
4-Klik SINI , SINI , SINI , SINI , & SINI . Jujur ya, tlg klik semua & tggu habis loading. Terima kasih.
5-Tinggalkan link entri yg anda buat di ruangan komen entri Giveaway niSAHAJA.

Tarikh tutup penyertaan :
12 Jun 2013 jam 11.59 mlm.

Hadiah Topup yg tersedia:
RM5 Celcom, Maxis, Digi : 6 org pemenang (Random.org)
RM10 Celcom, Maxis, Digi : 2 org pemenang (Terawal dan terakhir)

3 Jun 2013

First Giveaway By Nazatul Nashya


STICKY POST UNTIL 21/6/2013


Saya join 'First Giveaway by Nazatul Nashya'. 
Giveaway ni nak 53 pemenang. 
So, apa lagi. Jom-lah join.


Di sini juga saya nak share fanpage Pretty Little Badges. Banyak badges yang dijual di sini.
Semuanya cantik-cantik ! Sesiapa yang mahu menempah badges, sila tempah di Pretty Little Badges tau !

Contoh design badges yang super awesomeee :

 
 


Tarikh berlangsung : 31 Mei 2013 - 21 Jun 2013.

JUST PICIT BANNER/JOIN OK,HADIAH GEMPAK! 


2 Jun 2013

1st Simple Giveaway by Athirah


Annyeong Chingu! it time to enjoy urself!! ouich!!
thanx to tuan tanah coz jemput fie, hehe NAK JOIN! picit  banner! / anwys  fie done follow arahan!nk bukti?? nah amiklaaaa~

\\FOLLOW:DONE//


\\TWIT_FB PAGE:DONE

BUT IM SORRY,I DONT HAVE instagram

 MANGSA TAG

GINYOUNG / SANDUEL

1 Jun 2013

Mini Giveaway by Najwa Ayuni




http://2.bp.blogspot.com/-wI6fWHOMdSQ/UZPV-c9sf7I/AAAAAAAAAvc/Dx071VBiqjY/s400/Mini+Giveaway+by+Najwa+Ayuni.jpg


Annyeong chingu ! fie boring ! jum join Mini GA by Najwa ! Simple Dimple Just Picit2 Banner n Follow The rule.. hahah easy kan ! 

Mangsa Tag
CNU/BARO/

GiveAway Maniac from Muna & Iyraa



Terima kasih kepada pihak penganjur/sponsor yang sudi sponsor Giveaway pertama muna.. :)
Muna harap ramai yang melibatkan diri kerana hadiah yang diberikan menarik dan awesome !!
Tanpa membuang masa, with the name of Allah, Bismillahirrahmanirahim, dengan ini  rasminya GiveAway Maniac from Muna & Iyraa...

_________________________________________________________________________________

1 Jun 2013 - 20 Jun 2013

Usha hadiah sini --> SENARAI HADIAH
Dah join? Usha sini --> SENARAI PESERTA

Syarat

1.  Buat entry bertajuk 
" Giveaway Maniac from Muna & Iyraa "

2. Copy Coding Entry dan pastekan dalam html post






credit to Mia Liana

3. Follow & add sponsor
*wajib, akan disemak


Sponsor 1                  Sponsor 2                    Sponsor 3                    Sponsor 4                Sponsor 5                 Sponsor 6                  Sponsor 7                    Sponsor 8                    Sponsor 9                Sponsor 10
Sponsor 11                Sponsor 12                  Sponsor 13

4. Like fanpage
*akan disemak





5. Subscribe / follow facebook *akan disemak

Facebook 1                      Facebook 2                    Facebook 3

6. Like/share (beserta komen) gambar

  • Facebook 1(like sahaja)
  • Facebook 2 (share salah satu gambar dan komen sekurang2 nya 5 patah perkataan,*wajib)

7. Follow Instagram sponsor
*wajib bagi yang ada, jujur


8. Klik iklan
*jujur, ini berkenaan rezeki tau..:)
*tunggu habis loading

1   /   2   /   3   /   4   /   5


9. Tinggalkan link di ruangan komen ini.. Diruangan cbox, entry lain, tidak dilayan...

10. Sponsor juga boleh join...

Pemilihan Hadiah

Mr. Random
&
1 hadiah misteri dari salah seorang sponsor
untuk mereka yang bertuah!!


_________________________________________________________________________________

DONE LIKE/FOLLOW/CLIK :)

Blogku...Penuh Bersawang

*Cakk ! # 

annyeong!! apa khabar reader! korang buat apa tu*ceh berbasi basi lak* 
rasa lama sangat tak berblogging ni. cukup 3 bulan rasanya. anwys blog yang bersarang dah dikemas. amacam cool tak..*comment la sikit ok ok i know pink again ! hahaah well pink and purple kn comel !

fie bercadang nak berblog balik la.. ye la duk rumah pun tak buat apa.. jeles pulak tgk adik fie berblog tak ingat diri tu kahkahkah*evil laugh !

haa lupa lak, minggu lepas fie ada dapat satu surat dari abang pos laju. Dari Kolej. hehehe sekarang ni kan musim konvo. so paham paham la.. surat konvo!! yeeee haa! =,="

Ayat macam tak happy kan.. serius ! memang fie tak happy pun bukan apa pihak kolej tak sediakan penginapan so terpaksalah menginap sehari dua at sane. tampa family. aaaaa tak adil! sebab pagi sabtu raptai dah mula, urmmm fie sedih yelah call/text membe2 tapi ................. susah nak cakap.. pepatah orang2 lame selalu betulkan ! annoying gila!!!

Rasa segan pulak nak pergi konvo.. duduk rumah je rasanya berat badan pun dan ber+++++++ kan heee
hahahahahaa jangan lah tidak !!!!!! guy wish me gud luck ok... gud luck 4 evrthg ! cukup la membebel macam nenek ! korang bukan rajin pun nak baca kan.. *terpaksa la tu :P!  , apa-apa pun terima kasih sudi singgah blog bersawang ni. jgn lupa follow/coment ok !! kamsamida chingu !



 
ELF~BANA©ALL COPYRIGHT BY ME!